Hygge na tebe, finanční strese!

Říkají vám něco slova černý scénář? Určitě jo, vzhledem k tomu, kolik událostí tohohle zbarvení se na nás den co den nezadržitelně valí… inflace, válka, šok, drahá elektrika, líp už bylo, komunisti, korupce, drahý jídlo, depky, nebude na chleba, nejsou čipy… všechny tyhle věci nás stojí vrásky, mládí, šediny, kyblíky nutely, kila, bezesné noci, krabičky cigaret nebo infarktové stavy, když se kromě reklamních letáků do Kauflandu ve schránce objeví notoricky známá obálka s červeným pruhem, bez slevy a s pěkně mastnou přirážkou… a tak dál, a tak dál, jak říká lemur Moris od krále Jelimána. Říkejme tomu pracovně „finanční stres“, hladové plameny, které touží po čím dál větším množství těch lesklých, barevných papírků.

STŘIH! Čas na KLIŠÉ… 3, 2, 1… ČAS NA HYGGE. TEĎ!

CO ŽE TO VLASTNĚ JE?

Mám moc ráda hygge. Teplý čaj, vlněné ponožky, plápolající svíčka, vyhřátá deka, dobrá knížka, pocit útulna… hygge je dánské pojetí života, které znamená „cítit se dobře, spokojeně“, prostě „dělat si to hezký“. Praskání krbu, kouřící čaj v ruce, deka, křeslo, kocour schoulený v klíně, i když v mém případě spíš bostonská teriérka Molly s neskutečně rychlým zažíváním, průběžně svádějící boj s vonnou svíčkou o to, čí vůně bude dominantnější… ale snění stranou, protože blog má být přece krátký a úderný!

ASI SI ŘÍKÁTE, O ČEM TO TA HOLKA MLUVÍ?

Co vám je bližší?
a) Přitápět pod kotlem „finančního stresu“?
b) Dělat si to v životě hezký?

Nevím, jak vy, ale já volím béčko.

A kdy se cítíme v pohodě a máme čas dělat si to hezký?
a) Když máme vyřešený peníze a zároveň jistoty?
b) Když máme v penězích chaos?

Já dávám áčko. Co vy?

Peníze s naším životem hýbou víc, než si myslíme, a s chaosem v penězích se často pojí vnitřní strach, který si někdy ani neuvědomujeme. Ale jistý je, že na hygge není ani pomyšlení, když pořád musíme něco řešit…
Jak zaplatím tohle?
Kde vezmu na tamto?
Rozbilo se auto.
Co když se se mnou něco stane?
Tu hypotéku máme moc na krev… a za chvíli končí fixace.
Budu mít vůbec důchod?
A další a další každodenní otázky.

Svět je zkrátka komplikovanějším místem než kdysi. Ve všech oblastech života máme nepřeberné kvantum možností, nepřeberné množství informací, ztrácíme se v nich a máme z toho hlavu jako pátrací balón. Investice, důchodové pojištění, životní pojištění, pojištění domácnosti, pojištění auta, hypotéka, legislativa, termíny, stohy papírů, administrativa, fixace, refinancování, razítka, úřady… Čtení těch slov prostě nemůže nevyvolat „finanční stres“ a člověk to pak radši vyřeší jako pštros –⁠ strčí hlavu do písku a dělá, že to neexistuje.

Jsem finanční poradkyně, klidně i „pojišťovák“, jak píšu v jednom z předchozích blogů 🙂 Každopádně umím odbourávat finanční stres. Cílem mojí služby pro vás je dát vám v životě možnost zažívat „finanční hygge“ – budete připravení na černé scénáře, budete mít plán na budoucnost, vybudujete si zajištění, vyřeším řadu věcí za vás a nebudete se muset nimrat v pojistných podmínkách a legislativě, řeknu vám, co dělat, a nebudu se bát „nakopat vás zdravě do zadku“, když to bude potřeba, a hlavně vám ušetřím spoustu času a peněz. Budete prostě vědět, že jste v pohodě teď, ale i v budoucnu… a budete si moct v klidu dovolit myšlenky i na tu deku, svíčku a hygge pohodu, ať už to ve vašem podání bude znamenat cokoli!

Neváhejte se mi ozvat buď tady: https://www.katerinabukovska.cz/kontakt
Nebo na mém Instagramu: https://www.instagram.com/katerinabukovska.cz

1 názor na “Hygge na tebe, finanční strese!”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *