Jsem pojišťovák… tak určitě!

Jsem pojišťovák, prodávám hrnce a jako produkt mám úplně nejradši teplou vodu. To je takový perpetuum mobile. Prodáte teplou vodu, a než si ji lidi donesou domů, je studená, takže můžete prodat znova. Anebo si ji můžou dát do mrazáku, protože teplá voda se vždycky hodí. Věci, o kterých sami moc nevíme, jsou pro nás zkrátka jako voda na mlejn, známe to všichni.

Sejít se v pátek na pivu a zanadávat si je super, a to myslím naprosto vážně 😊 A taky jsem moc ráda, že jsem „pojišťovák“, protože bejt třeba politik, to by bylo teprve peklo. Žerty ale stranou. Cílem „pojišťováka“, říkejme mu pracovně finanční poradce, je služba. A služba = spolupráce s klientem. Jaká spolupráce? Přece na tom, aby se měl dobře ve všech fázích svého života. Umožnit mu dělat finanční rozhodnutí a kroky za účelem naplnění svých životních cílů (vlastní bydlení, nezávislost…), a součástí těchto kroků je disciplína a jako prostředek slouží různé finanční nástroje, pomocí kterých se cílů dosahuje – životní pojištění (ráda poměřím síly s paní na přepážce 😊), ČAS, penzijní spoření (už jste slyšeli o tomhle?), SAČ (pozpátku), investice, čas, nemovitostní/podílové/ETF fondy, čAs, nemovitosti, ČaS atd. Nejdůležitější ingrediencí je tedy… ČAS. Ten máme všichni, je to tak?

Jak v roce 2021 snad v každém podcastu prozradil Radovan Vávra, za což mu patří velký dík –⁠ kdo nechá čas pracovat ve svůj prospěch, může být bohatý. Zjednodušeně řečeno, čím dřív mě potkáte, tím lépe. ČAS je totiž hlavní ingrediencí složeného úročení, a složené úročení (zjednodušeně úroky z úroků) řečí čísel znamená: za 1000 Kč měsíčně po dobu 10 let (začnu např. v 55 letech, vklady celkem 120 000 Kč) získáte při úročení 6 % ročně 159 960 Kč (vyděláte 39 960 Kč), ale za 1000 Kč měsíčně po dobu 35 let (začnu např. ve 30 letech, vklady celkem 420 000 Kč) získáte při úročení 6 % ročně 1 344 000 Kč (vyděláte 924 000 Kč). ČAS je prostě mocný čaroděj. Jestli vás ta čísla zaujala nebo mi jen nevěříte, můžete si ty milióny vykouzlit sami pomocí kalkulačky složeného úroku.

A příště si povíme, jak „pojišť…“, pardon, finanční poradce (tedy já), může hledat s klienty neotřelá řešení, a to vás bude bavit 😊

1 názor na “Jsem pojišťovák… tak určitě!”

  1. Pingback: Hygge na tebe, finanční strese! - Kateřina Bukovská

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *